Het is vandaag woensdag 25 oktober 2021, een vrije dag. Stapels dozen staan in ons salon te wachten om ingeladen te worden. Al vertrek ik pas later wil ik vandaag alles ingeladen hebben. Enerzijds om te zien of alle ingepakte goederen meekunnen en anderzijds of er toch niets extra mee kan. Nu we een datum hebben is het van groot belang dat tegen dan alles in Polen geraakt. We willen geen gebruik maken van een verhuiswagen maken daar we elke cent liever investeren in onze woning. Het is dus nu van groot belang om telkens een gevulde camionette te hebben. We hadden het goed ingeschat.

Uitgezonderd een plaatsje voor een valies en frigobox zit de camionette tot de nok gevuld. Er is deze keer ook een kast mee die we eens ingeladen volstaken met kleinere dozen of gevulde zakken die je al wat vorm kan geven. Elk plaatsje werd goed benut. Een geluk dat we bij de aankoop van de camionette er goed hebben over nagedacht: niet te groot zodat we op een normale parkeerplaats kunnen staan en toch veel draagvermogen. Er kan 1.000kg in wat we nu, ondanks een volle vracht, we zeker niet halen. Een zuinige motor en goed rijgedrag brengen ons 1350 km verder met maar één tankbeurt onderweg. Voor wie niets hoeft mee te nemen is het vliegtuig nemen en lokaal een wagen huren nog voordeliger.

Doel van deze reis is, nu het ook Polen kouder wordt en de dagen korter, dat we een paar taken in huis afwerken. Werken in uitvoering die van groot belang zijn voor onze toekomstige gasten. Ook zeer belangrijk om het foto-gedeelte op onze boekingssite B&B Emarik te vervolledigen. De badkamers van Steampunk en Travel worden betegeld en afgewerkt. De parking die tot vandaag beperkt was tot plaats voor onze camionette wordt deze winter ook groter. Hier moeten later 5 tot 6 wagens kunnen staan.

Voor wie niet helemaal mee is: we hebben 4 themakamers zijnde Steampunk, Zen, Travel en Pirate. Elke kamer wordt licht gethematiseerd in dat genre. Het was een keuze waarvoor we bij de start gekozen hebben. De kamers hebben allen een aparte grootte. De ene heeft uitzicht in 3 richtingen, een andere heeft een terras of bestaat uit 2 kamers. Ik kon ook de naam geven van b.v.b. de omliggende dorpen of toeristische bestemmingen tot we bekeken wat we door de jaren heen in onze verzameling spullen hadden. Travel is onze grootste kamer en heeft 2 kamers die tot 6 personen is ingericht. Door het afsluiten van de tweede kamer kan Travel ook als Suite gehuurd worden. Een groot bed, terras, badkamer met zowel douche als bad en ontbijt aan bed maken het een heel luxueuze kamer. 

Ondanks dat de woning vandaag nog niet klaar is vragen buren en bezoekers ons steeds welke architect we genomen hebben omdat het resultaat hen bevalt. "Geen" is steeds ons antwoord. Alles werd zelf bedacht en buiten verwarming, chape en trap allemaal zelf uitgevoerd. Je moet wel een beetje geluk hebben. geluk dat je niet eerst dient af te breken om nadien om te bouwen. buiten een deuropening bijmaken werd er niets veranderd. Eén badkamer had geen badkamer maar konden we gemakkelijk toevoegen. Idem voor de zolder waar we voldoende plaats hebben om een kamer te creëren met badkamer. Ja, er zijn zelfs ramen in onze "Pirate" kamer daarboven.

De eetplaats is volledig klaar inclusief tafels, stoelen en buffethoek. In de keuken is er nog een dagje werk. Nog een paar kastdeuren plaatsen en 2 muren schilderen. Op het laagste verdiep waar we zelf ons woonvertrek hebben is nog het meeste werk uit te voeren. Hier komt onze eigen salonnetje en slaapkamer. Buiten de chape, ongeschilderde muren en plafond is er nog niet veel van te merken. Nu nog onze opslagplaats van alle afval die van bovenliggende verdiepen komt. We panikeren niet want ondertussen weten we al wat je op een paar dagen kan verwezenlijken. Het wordt in elk geval een last minute project :-)

Onze buren aan de andere kant van het Gorczański Park Narodowy (Nationaal Park Gorczański) zijn met de bouw van hun verhuur vakantiewoning ook aan de laatste fase bezig en dan is het fijn om elkaar wat foto's te sturen over de werkzaamheden. Ze komen binnenkort op bezoek en dan is het aan ons om een rondleiding te geven. Ik ben benieuwd wat hun mening is. Zou ik dan toch een dag uittrekken om wat te poetsen en meer op te ruimen? :-)

We zijn nu ongeveer 15 maanden bezig aan de verbouwing van ons ons naar B&B en ik durf te zeggen dat het resultaat beter is dan bedacht. Als gastheer en gastvrouw gaan we volgend jaar met veel plezier onze gasten verwelkomen. Fier op wat we de laatste 15 maand en volgende tot de opening in juli verwezenlijkt hebben en nog verder afwerken. Een huiselijke sfeer creëren met ruimte voor ontspanning of een babbel met de andere gasten aan de bar. Ontbijt bieden via buffet of in de kamer voor een klein supplement. Bij mooi weer kan er zelfs buiten op het terras gegeten worden. Wandelen kan in de onmiddellijke omgeving; plat voor wie het niet gewend is of de bergen intrekken met een lunchpakket. We moeten het allemaal nog wat uitzoeken maar je kan je zeker niet vervelen. Maar nu eerst verder met onze werken in uitvoering.

 

Vorige verhalen:

Hoe het allemaal begon

9 maand zwanger zonder kind

Kopen en verbouwen tijdens Corona

Emigreren, hoe doe je dat?